Jeuk weg! Prima, maar hoe doet die stick dat dan?

23-06-2021

Deze nacht het raam laten open staan en jawel hoor. Weet je al wat hier na komt?

Die vervelende muggen!!! Grrrr, ik heb respect voor alle schepsel op aarde maar van deze soort had ik toch mijn twijfels.

Enfin na wat gegoogle snap ik nu hun nut maar de irritatie blijft toch. Nè

 

Ik neem de stick uit de badkamerkast en begin alle rode plekken aan te stippen. Mijn dochter gaat ook als een speurneus op zoek naar muggenbeten want “ik moet met de stick rollen hoor mama, kijk eens hier”. Er zitten toch alleen maar natuurlijke stoffen in, dus mag ze gerust zelf aan de slag.

“Mama staat hier nu ook een kwal op?” Tja, inderdaad. “Komen die dan uit het water?” Volgend strandbezoek weet ik dus waar ik naar op zoek mag 😉

Dan begon ik me dus ook vragen te stellen. Hoe komt het eigenlijk dat die muggenstick helpt? Wat zit daar dan wel in? Ik lees “….koelt en regenereert…en vermindert jeuk” Ja ok. Maar wat doet dat? Ingrediëntenlijst is in INCI termen. Op zich geruststellend want dan weet ik dat ze niets proberen te verdoezelen met zelf uitgevonden namen. Maar ik ben wel geen chemicus of ex-latinist hé.

Iedereen weg naar school of werk? Dan is het veilig om mijn nieuwsgierigheid bot te vieren en het uit te pluizen? Ha. Daar gaat ie. Ik typ alle latijnse benamingen in en vind deze:

 

 

  • 💚Amandelolie. Ah dat ken ik. Hydrateert goed de huid maar is hier vooral toegevoegd om de andere ingrediënten toegang te geven tot je huid. Goed. Snap ik.

    💚Linalool. Oeh nu wordt het interessant. Deze stof zit in meer dan 200 planten, o.a. cannabis en lavendel. Het wordt dus ook gebruikt in CBD inhalers?!? Linalool zorgt dat angst en stress, relaxeert en op je huid helpt die met wondheling.

    💚Eucalyptusolie gaat spierpijn tegen.

    💚Rozenhout is antiseptisch en antibacterieel. Helpt wonden te genezen.

    💚Lavendelolie verzacht huidirritatie.

    💚Tea Tree werkt antibacteriaal

    💚Benzyl Benzoate stoot insecten en ongedierte af.

    💚Citral en Coumarin zorgen voor een aangename geur.

     

Als ik dan HEEEEEEEL VEEEEEEL van die stick smeer, wordt ik dan HIGH ?!?