We maken samen - als nation - een statement!

16-04-2020

Ondernemen = respect tonen.

Wat mij nog steeds drijft is vrouwen door nieuwe inzichten en tips te motiveren om kleine of grote stappen te nemen in hun zoektocht naar een ecologische levensstijl. (Verder meer hierover.) Maar hoe kon ik deze energie rijmen met een onderneming? Dé grote voorwaarde was dat mijn bedrijf waarde-vol moest zijn en niet dient niet voor het 'lege' doel, nl. bijdragen aan materialisme of kapitalisme. Elke onderneming heeft zijn rol in de maatschappij plichtsbewust te vervullen. Zoals iedereen moest ik brood op de plank kunnen brengen, maar dat mocht nooit ten koste zijn van anderen of het milieu. Mijn zoektocht begon dus naar een manier om een ondernemende mama te worden op een betekenisvolle en verrijkende manier.


Jezelf verrijken kan je tegenwoordig heel vlug doen, maar of dat altijd op een ethische manier gebeurt is maar de vraag. Wat je bijvoorbeeld nooit in mijn shop zult vinden, zijn gadgets. Deze zijn een kort leven beschoren én je vult de wereld nog meer met overbodig afval. Ze vullen eerst onverhoopt je lades en belanden uiteindelijk op de nu al te grote plastiekberg.

Duurzame artikelen met respect voor de natuur, dieren en mensen die ons omringen, zijn producten waar ik achter sta.  Het is aan mij de oefening om duurzaam en budgetvriendelijk te doen rijmen. De goodies in de shop bewijzen dat je huishouden runnen op een natuur- en diervriendelijke manier perfect kan voor ieder op een geldvriendelijke manier. 

Maak een Statement met je geldbeugel.

Na veel interviews en getuigenissen te hebben gelezen en beluisterd, besloot ik dat er twee manieren zijn om tegen de wereld met zijn uitdagingen aan te kijken. Ofwel ga je er van uit dat de ‘bestuurders van het land’ de nodige maatregelen wel (zullen) nemen om alles recht te trekken en wacht je op instructies. Ofwel neem je zelf initiatief en begin je met kleine stapjes in de goede richting. Je kunt al raden welke optie ik heb genomen 😊.

Mijn hart gaat vooral uit naar deze focuspunten:

·       de milieuproblematiek;

·       onrecht aan sommige mensen(groepen);

·       onnodig dierenleed.

Het is my big why geworden om in mijn onderneming deze aandachtspunten blijvend te verbeteren. Daarom vind je precies deze waarden verweven doorheen de hele website, shop en mooi samengevat in het logo.

Zoals al eerder gezegd, wil ik dat we als vrouwen en mama's onze eigen verantwoordelijkheid opnemen.  We kopen vaak onbewust producten of diensten en staan er eigenijk niet bij stil wat die bevatten of welke weg die al hebben afgelegd voor die bij ons terecht komen. Wat als ik kan tonen dat er alternatieven zijn die schade, onrecht en leed kunnen voorkomen?  Want wie wil nu niet met zijn krachtig wapen, zijn geldbeugel, een statement maken.

Wie bewust kiest wat hij koopt, toont dat hij alle zielen even waardevol vindt en even belangrijk om voor te zorgen als voor zichzelf  ‘joy in caring’. In deze shop getuigen alle goodies  van een warm hart voor natuur, mens en dier. Hier kun je zorgeloos shoppen.