Petit&Jolie

Petit&Jolie is opgericht in 2013 door Esther Keddeman.

Onze visie is ‘​Kinderen zijn onze toekomst!’ ​

Petit&Jolie gelooft in eerlijke en open communicatie over (baby) verzorgingsproducten. Het is belangrijk dat je weet wat je smeert, en dat het bij verzorgingsproducten om meer gaat dan alleen een lekker geurtje. Zo is het volgens Petit&Jolie net zo belangrijk (al dan niet belangrijker) dat de producten de huid kunnen ondersteunen en kalmeren. Wij geloven dat onze kinderen de toekomst zijn en dat we hiermee dus een bepaalde verantwoordelijkheid hebben jegens onze planeet.

Wat komt er bijvoorbeeld allemaal zoal in het milieu terecht? Wat kunnen wij als Petit&Jolie doen om dit soort vervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan? Hiervoor moet de productie, het gebruik en het afbreek proces van verzorgingsproducten, in harmonie zijn met de natuur. Zonder natuur namelijk ook geen toekomst. Dus blijven we elke dag knokken voor een product wat goed voor mens en aarde is. En wanneer je de balans vindt, wordt het bad ritueel pas echt zorgeloos genieten.

Petit&Jolie vindt goede verzorging voor baby’s belangrijk. Niet alleen omdat ze gek is van baby’s, maar ook omdat die kleintjes net dat beetje extra nodig hebben. Wist je dat een babyhuidje vier tot vijf keer dunner is dan de huid van een volwassenen en dat het minder talg kan aanmaken? Hierdoor is de babyhuid gevoeliger voor irritaties. Daarnaast zitten de huidcellen van een baby minder dicht op elkaar dan een volwassenen huid en is de hoornlaag minder dik. Oftewel de babyhuid is nog meer ‘open’ dan de huid van een volwassenen. Met als gevolg dat stoffen makkelijker worden opgenomen bij een babyhuid dan bij een volwassenen. En bij een volwassenen is dit reeds 60%. Oftewel, dan wil je toch weten wat je op de huid van jouw kleintje smeert!

Ons motto is niet voor niks: ‘wat puur is wil je puur houden ….’

Wat betekent het dat de verzorgingsproducten van Petit&Jolie natuurlijk zijn?

Alle ingrediënten die Petit&Jolie gebruikt voor hun producten zijn van oorsprong uit de natuur afkomstig zoals planten, bloemen en kruiden.

Wat is het verschil tussen natuurlijke en biologische verzorgingsproducten?

In de volksmond worden deze twee termen veel door mekaar gebruikt, echter er zit een verschil in. De ingrediënten die Petit&Jolie gebruikt hebben allemaal een natuurlijke oorsprong, echter slechts enkele natuurlijke ingrediënten zijn ook afkomstig uit biologische landbouw. Officieel zou er alleen over biologische verzorgingsproducten gesproken kunnen worden als alle ingrediënten natuurlijk, onbewerkt en van biologische landbouw afkomstig zijn. Op de markt zijn deze producten echter niet of nauwelijks aanwezig.

Zijn alle producten van Petit&Jolie veilig?

Alle producten zijn veilig. De producten worden met de grootste zorg geproduceerd, getest en gekeurd volgens de vereiste Europese cosmetica wetgeving.

 Kunnen de producten van Petit&Jolie uitslag veroorzaken?

De oorsprong van de producten van Petit&Jolie zijn natuurlijke ingrediënten en indien een persoon voor een van deze ingrediënten allergisch is, kan dit inderdaad tot uitslag en irritatie leiden. De gebruikte ingrediënten vind u terug op de verpakking volgens INCI.

 Zijn de producten van Petit&Jolie geschikt voor veganisten?

Alle producten zijn geschikt, behalve de billencrème. Omwille van deze reden dus niet verkrijgbaar in onze shop. In de billencrème zijn bijenwas en wolvet verwerkt.

 Hebben de producten van Petit&Jolie een houdbaarheidsdatum?

Op de producten van Petit&Jolie staan alle houdbaarheidsdata vermeldt. Houd deze dus goed in de gaten na de aanschaf.

 

De verzorgingsproducten zijn door BDIH gecertificeerd.

Abrikozen olie: Abrikozenolie is een milde olie, die geschikt is voor de droge en gevoelige huid. Het bevordert de elasticiteit van de huid.

Amandel olie: Amandel olie is rijke olie, die tevens vocht reguleert en huidirritaties vermindert.

Jojoba olie: Jojoba olie is een rijke olie, die tevens ontstekingsremmend werkt en ideaal voor de gevoelige huid.

Kamperfoelie extract: Het kamperfoelie extract helpt bij het reinigen van de huid en is tevens een conserveringsmiddel.

Kokosolie: Kokosolie is de basis van veel verschillende ingrediënten die nodig zijn voor reiniging van de huid, stabilisator voor de andere ingrediënten en emulgator.

Parfum: Samenstelling van natuurlijke etherische oliën zonder allergenen

Rode bieten extract: Rode bieten bevatten verschillende mineralen en vitamines

Rozemarijn extract: Rozemarijn zorgt voor ontspanning van de spieren.

Salie extract: Salie werkt anti-septisch en adstringerend en helpt bij transpiratie. Het werkt stimulerend en reinigend op de (hoofd)huid en verzacht pijnlijke spieren

Schizandra Sphenanthera Fruit extract: Schizandra bes heeft ontstekingsremmend en kalmerende eigenschappen.

Sesam olie: Sesam olie is een natuurlijke conserveringsmiddel, bevat veel heilzame stoffen en beschermt de lipide in de huid. Tevens heeft het een zalige nootachtige geur.

Shea butter: hydrateert de huid, verbetert de bloedcirculatie en bevordert de elasticiteit.

Squalane: bevordert de vochtbalans en elasticiteit van de huid, afkomstig uit plantaardige oliën.

Vanille extract: De suikers in vanille fungeren als humectant. Een humectant vormt een filmpje op de huid, waardoor vochtverlies voorkomen wordt.

Vitamine E (tocopherol): Vitamine E wordt gebruikt als conserveringsmiddel.

Wierook extract: Wierook extract is ontstekingsremmend en stimuleert de bloedsomloop in de huid.

Zonnebloemolie: Er wordt een zeer rijke zonnebloemolie gebruikt. Deze ondersteunt de reiniging en de verzorging van de huid

Zout: Zout helpt de zepen een teveel aan vet van de huid, dode huidcellen en vuil te verwijderen. Ze doen dat op een zachte manier en zorgen ervoor dat je huid zacht en prettig blijft aanvoelen.

 

New Life Home Kenia

Petit&Jolie draagt graag een steentje bij aan het opvangen van baby’s en kinderen die het bij hun geboorte minder hebben getroffen. Daarom steunt Petit&Jolie New Life Home Trust in Kenia.

Wat is New Life Home Trust?

New Life Home Trust is een opvanghuis voor verlaten baby’s en kinderen in Kenia. Het is in 1994 opgericht door Clive en Mary Beckenham. In Kenia zijn op dit moment ongeveer twee miljoen weeskinderen, het aantal groeit nog steeds. Veel baby’s worden te vondeling gelegd, zijn HIV positief of hebben AIDS en verkeren in slechte conditie. Ze liggen vaak in een ziekenhuis.

New Life Home Trust vindt dat ziekenhuizen voor deze baby’s en kinderen niet de juiste plek is. Ook deze kleintjes hebben behoefte aan een opvang in huiselijke sfeer met veel persoonlijk contact en liefde. New Life Home Trust biedt deze plek, met hulp van vele vrijwilligers en donateurs. De cijfers liegen er niet om. In de afgelopen 20 jaar hebben zij ruim 1.400 kindjes opgevangen. De meeste kinderen zijn vervolgens geadopteerd door ouders in Kenia of in het buitenland.

Waarom New Life Home Trust?

Vrienden van Esther Keddeman (oprichter van Petit&Jolie) hebben een kindje uit dit weeshuis mogen adopteren. Hun geluk en vooral ook hun verhalen over de verzorging en de betrokkenheid van de medewerkers in het weeshuis heeft Petit&Jolie zeer geraakt. Deze kleine organisatie verdient de steun van Petit&Jolie. Dat Esther Keddeman is geboren in Zambia en een voorliefde heeft voor Afrika maakt de match compleet.

Petit&Jolie

Baby Bodylotion 150 ml

Heeft je kindje last van een droge huid?
Voor een...

€ 9,95
Petit&Jolie

Baby Hair& Body shampoo 200 ml

Op zoek naar een baby shampoo en douchegel?
Petit...

€ 8,45
Petit&Jolie

Baby Badolie 200 ml

Heeft je kindje last van een droge huid en/of ecze...

€ 9,95
Petit&Jolie

Baby Massage olie 100 ml

Baby Massage heeft zo veel voordelen!
Tegenwoordi...

€ 8,95
Petit&Jolie

Baby Voedende crème 75 ml

Last van (zeer) droge huid en/of wangen?
Je kent ...

€ 8,95
Petit&Jolie

Baby Konjacspons 4 gr

Plantaardige spons
Petit&Jolie Konjac Sponge is e...

€ 5,95
Petit&Jolie

Baby Hair&Body shampoo mini 50 ml

Op zoek naar een baby shampoo en douchegel?
Petit...

€ 2,95
Petit&Jolie

Baby Bodylotion mini 50 ml

Heeft je kindje last van een droge huid?
Voor een...

€ 3,95
Petit&Jolie

Handzeep 250 ml

Heb je veel last van droge handen? Petit&Jolie Ha...

€ 6,95
Petit&Jolie

Anti stretch mark oil 100 ml

Zwanger! En je buikt groeit, heel bijzonder, maar ...

€ 12,95