Speick

Rijk aan mythen en traditioneel rustgevend

De speickplant  (Lat.  Valeriana Celtica) is niet alleen een botanische zeldzaamheid, er zijn talloze mythen over de plant. Deze krachtige kruidenplant groeit enkel in de Oostelijke Alpen, Pennine Alpen en de Alpen van Graian. De wortel wordt traditioneel gebruikt als een kalmerend tonicum voor het zenuwstelsel.

Speick wordt geoogst in de "Frauendreißiger": de tijd tussen de christelijke  feesten  ‘Maria Hemelvaart’ op 15 augustus en de ‘Heilige naam van de Maagd’ op 12 september.  In de ruige nachten tussen Kerstmis en de Drie Koningen speelde Speick in het verleden een belangrijke rol als heilzame wierookplant.

De veelzijdige medicinale en aromatische plant

Het fascinerende aspect van Speick als medicinale plant is het balancerende effect.  Met andere woorden, Speick heeft een kalmerende werking op het centrale zenuwstelsel en stimuleert tegelijkertijd het vegetatieve zenuwstelsel. Speick ontspant zonder vermoeid te raken en revitaliseert lichaam en geest.

Zelfs in de oudheid werd Speick erkend als een genezende plant en werd hij zeer gewaardeerd. De beroemde arts Galen genas de maagproblemen van keizer Marc Aurel met Speick doordrenkt met olijf- of amandelolie.

In het midden van de 19e eeuw werd Speick nog steeds zeer zelden gebruikt in Europa, maar het was een ander verhaal in het oosten, waar grote hoeveelheden werden geëxporteerd. In het oosten is waardevolle Speick-olie altijd gewaardeerd als onderdeel van een regime voor lichaamsverzorging. De medicinale plant werd op de huid aangebracht met warme baden en massages.

Uiteindelijk raakte de plant volledig in de vergetelheid in Europa. Walter Rau, de oprichter van SPEICK Natural Cosmetics, herontdekte de Speick-plant en was er meteen door gefascineerd. Hij besloot de genezende krachten van de plant op te nemen in een zachte, natuurlijke zeep voor lichaamsverzorging: de Speick Natural Soap.

In 1936, na eeuwen van overexploitatie, werd de Speick-fabriek met uitsterven bedreigd en werd deze onder bescherming geplaatst.

Een wetenschappelijk onderzoek ondersteunde later iets waarvan de boeren instinctief al wisten - dat de plant het beste van alles reproduceert wanneer een gedeeltelijk oogstmodel wordt gebruikt onder gecontroleerde omstandigheden, en dat is precies hoe onze gecertificeerde biologisch gereguleerde wilde oogst is gestructureerd.

  
We houden van duurzaamheid

De Walter Rau was al in 1958 bewust van het vervuilde milieu waar de mens in moet leven en dat motiveerde hem om natuurlijke cosmetica te ontwikkelen. Het doel blijft tot vandaag hetzelfde: om natuurlijke cosmetica te ontwikkelen die de gezondheid, vitaliteit en natuurlijke schoonheid van elke persoon voedt en verzorgt. Ze  gebruiken grondstoffen uit biologisch gereguleerde teelt wanneer de kwaliteit en kwantiteit beschikbaar is.

Speick is een van de oprichters van het eerste Duitse certificeringssysteem voor natuurlijke cosmetica (BDIH). De eerste producten waren BDIH-gecertificeerd in 2001.

Sinds 2014 werden nieuw ontwikkelde producten gecertificeerd door de internationale COSMOS-standaard en zijn de BDIH-producten langzaam opnieuw geëtiketteerd.

Sinds januari 2017 is de COSMOS-standaard voor nieuwe ontwikkelingen verplicht - dit geldt voor alle leden van BDIH, Ecocert, Cosmebio, ICEA en Soil Association. Samen vertegenwoordigen deze organisaties het grootste wereldwijde systeem voor de certificering van echte natuurlijke cosmetica.

Tegenwoordig is het overgrote deel van onze producten gecertificeerd volgens de COSMOS-norm .

Ecologie en regionaliteit, duurzaamheid en menselijkheid - deze waarden hebben vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld bij natuurlijke cosmetica van Speick. Een klein familiebedrijf, we produceren in de buurt van Stuttgart zoals we al meer dan 90 jaar hebben met alles uit één hand - van productontwikkeling tot verzending.

Tegenwoordig zijn we een van de weinige Duitse zeepfabrikanten die nog steeds dingen met de hand uitvoeren, omdat we niet elk afzonderlijk productieproces aan machines willen overlaten.

Milieu- en sociale criteria spelen een sleutelrol bij de selectie van onze grondstoffen en verpakkingen. We willen voornamelijk samenwerken met partners uit de regio om lange transportafstanden te voorkomen en het lokale economische systeem te versterken. Wij geloven dat eerlijke handel bij ons begint.

Speick

Thermal Sensitive Dagcreme/LAATSTE 50 ml

Huidverzorgende en beschermende dagcrème m...

€ 13,05
Speick

Thermal Sensitive Nachtcrème 50 ml

Verwennerij en regulering van nachtcrème met de v...

€ 11,70
Speick

Thermal Sensitive Hyaluronzuur 15 ml

Hoogproductief hyaluronzuurserum met direct effect...

€ 22,99
Speick

Thermal Sensitive Micellair water 200 ml

Zachte verzorging met een fijne, fruitige geur: Th...

€ 8,55
Speick

Thermal Sensitive Reinigende mousse 115 ml

Zachte en zuiverende reiniging: Hydraterende schui...

€ 11,75
Speick

Thermal Sensitive Hand- en nagelcrème/ 2 ST 75 ml

Je wilt zorgen voor je handen en nagels met de ...

€ 7,00
Speick

Natural Aktiv Hand- en nagelcrème 50 ml

Verzachtende handverzorging
Veganistisch

Verwe...

€ 5,95
Speick

Natural Aktiv Lichaamsolie / 5 ST 100 ml

Extra rijke huidverzorging
Cosmos Natural Vega...

€ 12,80
Speick

Natural Aktiv Voetenbalsem 75 ml

Mooie voeten
BDIH-labelVeganistisch label

R...

€ 7,15
Speick

Natural Aktiv Deo roll-on z. aluminium zouten 50 ml

Betrouwbare bescherming
BDIH-labelVeganistisch la...

€ 8,30
Speick

Natural Aktiv Deodorant roll-on z. alcohol 50 ml

Betrouwbare bescherming zonder alcohol
BDIH-label...

€ 8,55
Speick

Natural Aktiv Douchegel 200 ml

Zachte en frisse douchehuidverzorging
BDIH-labelV...

€ 7,35